Hummel fodboldstøvler

Leder du efter en dansk producent af fodboldsko, så er Hummel fodboldstøvler det helt rigtige valg. De konkurrerer med store mærker som Adidas og Nike, men vores eget danske mærke kan altså godt være med. De har ikke helt samme størrelse, men derfor er de stadig gode til det, de laver.

De fokuserer generelt set på det simple, konservative look hos Hummel. Du finder ikke ret mange støvler, der er overvældet af nytænkende designs. Derimod har du en virksomhed, der producerer støvler som i gamle dage. Læder og et simpelt look er kendetegnene.

Desværre er de i de seneste år gået væk fra deres fokus på fodboldsko. De fokuserer primært på at være et livsstilsmærke, og derfor prioriterer de modetøj og sneakers højere end fodbolden. De står dog stadig for en del trøjer rundt omkring, men det er begrænset, hvor meget deres fokus ligger på fodboldstøvler. Derfor er det begrænset, hvad vi har af priser at sammeligne med, da Hummel fodboldstøvler stortset ikke er til at snuse op.

Hummel som virksomhed

Firmaet ser dagens lys i 1919 med navnet Messmer & Co i en forstad til Hamborg. Historien starter med fodtøj, hvor de var nogle af de første til producere fodtøj med gummiydersåle til fodbold og håndbold. I 1923 opstår navnet, hvor de lancerer en kollektion med sportsudstyr. Dette bliver dog først det officielle navn for virksomheden i 1956, hvor det blev opkøbt.

Det første ikoniske højdepunkt for Danmark sker i 1979, hvor Hummel indgår deres første aftale med det danske fodboldlandshold. Året efter i 1980 bliver en aftale også støbt sammen med det danske håndboldlandshold. På nuværende tidspunkt er de også sponsorer for det danske fodboldlandshold. Interessen stiger dog løbende i Danmark, og i 1999 køber Christian Stadil virksomheden.

En lidt sjov historie om en virksomhed, som mange føler som dansk, men som oprindeligt er tysk.

Kilde: Hummels historie