Fodboldstøvler med sok

Siden Nike i 2015 implementerede ankelsokken på Nike Magista Obra, så har du kun vundet frem indenfor fodboldverdenen. Flere og flere af de største mærker har nu en eller flere modeller, hvor der er designet en form for sok, hvor indgangen til støvlen normalt sidder.

Leder du efter sådan et par, så har vi samlet en oversigt over alle fodboldsko, der har denne teknologi. Vi har også lavet en oversigt kun med Nike fodboldstøvler med sok og en med Adidas støvler med sok, hvis du ved hvilket mærke du er interesseret i.

Vi har desuden gjort det nemt for dig, så vi har sammenlignet priserne på modellerne, så du ikke behøves at gøre det arbejde. På den måde er du sikker på, at du får den bedste pris på dine nye fodboldstøvler.

  Hvilke mærker laver disse støvler?

  Flere og flere mærker tager tiltaget til dig, så der er konstant flere og flere. Generelt set, så har støvler fra Adidas og Nike denne teknologi. Hos Nike kaldes det Dynamic Fit Collar, og hos Adidas hedder tiltaget Dual Lock. Hos Adidas kan du blandt andet finde det modeller fra kollektioner som Nemeziz og Predator.

  Dog er mærker som Puma også kommet med på vognen, men der findes dog flest modeller fra de to andre mærker. Det er blevet rigtig populært indenfor det seneste stykke tid, så det skulle undre mig, hvis vi ikke ser flere producenter i fremtiden, som tager tiltaget til sig.

  Hvad er fordelen ved sokken?

  En af de helt store fordele ved sokken er, at dit ben bliver en endnu større del af din fod. Det giver lidt sig selv, da den jo nærmest binder dem sammen. Den er med til at holde din ankel godt på plads i støvlen, så på den måde giver den en rigtig god komfort.

  Den kan også tage noget af stødet fra nogle af de værste slag som man kan være udsat for over anklen. Dermed ikke sagt, at den tager det hele, men din ankel vil ikke være helt ubeskyttet som uden.

  Alt i alt skulle det altså give en bedre boldfornemmelse, da dit ben bliver en endnu større del af din fod.

  Hvad er ulemperne ved sokken?

  Førhen var det rigtig populært at kigge på vægten på støvler. Det er selvfølgelig klart, at en sok også vejer noget. Den bidrager negativt til vægten, så hvis det er her dit store fokus ligger, så skal du kigge et andet sted hen.

  Samtidig er der nogle spillere, der føler sig låst fast, hvis de har sådan et sæt på. Det er typisk spillere, der har spillet fodbold i flere år, da de jo altid har været vant til, at der ikke har været noget. Det giver nemlig en anden fornemmelse at have disse på, da den holder på en anden måde end man er vant til.

  Samtidig giver den selvfølgelig også lidt mere begrænset bevægelse. Uanset hvor godt et materiale producenterne bruger, så vil det altid begrænse dig. Bryder du dig ikke om at have din fod låst fast, så skal du helt sikkert ikke finde sådan et par.

  Dette har Nike dog løst på en god måde. Vapor 12 Elite og Superfly 6 Elite er praktisk talt den samme fodboldsko. Den eneste (store) forskel er dog, at Vapor ikke har nogen sok. Det har Nike selvfølgelig valgt at gøre, fordi der er nogle spillere, der ikke bryder sig om tiltaget.