Kunstgræs støvler

Det kunstige græs er i de seneste par år blevet rigtig populært rundt omkring i Danmark. I udlandet er de også begyndt at etablere en masse baner med kunstgræs. Det er rigtig godt, fordi det giver os muligheden for at spille fodbold hele året rundt. Almindelige græsbaner fryser til om vinteren, og de bliver ødelagt af, at man spiller på dem, når det er koldt. Derved kan man bruge de kunstige baner i stedet.

Herunder har vi samlet alle de kunstgræs fodboldstøvler fra vores katalog, der egner sig til formålet. Hermed er du altså sikret, at de støvler du finder ikke lige umiddelbart findes billigere andre steder.

  Hvad er kunstgræs støvler?

  Dog har de fleste ikke et sæt AG fodboldstøvler. AG betyder, at den er velegnet til det kunstige græs. Der er nemlig forskel på, hvordan de er udformet. Typisk så ligger den store forskel i knopsystemet. Hvis man har prøvet at spille på en almindelig bane vs kunstig bane, så ved man også, at der er en del forskel. Derfor kan et sæt støvler med det rigtige knopsystem give det sidste.

  Hvordan finder jeg et par?

  Du skal kigge efter fodboldstøvler, der har betegnelse AG eller AG-Pro. AG står for Artificial Ground, og det betyder, at de er velegnet til kunststofbaner. Hvilket mærke du skal kigge efter afhænger af, hvad du selv lyster. De fleste modeller kan fåes i en varianter egnet til formålet. Så spiller du i Nike Vapor 12 Elite til daglig, så har du som regel mulighed for at finde et par nøjagtig magen. Den eneste forskel ligger i knopsystemet.

  Generelt set, så laver alle de store mærker som Adidas, Nike og Puma fodboldsko, der er velegnet til formået.

  Hvorfor er det vigtigt med AG fremfor SG eller FG?

  Der er en grund til, at du ikke bare kan bruge almindelige knopper eller jern knopper på en kunstgræsbane.  AG er designet til det kunstige underlag, hvilket rent konkret betyder, at dupperne ikke er lige så dybe. Da banerne er helt lige og ens, så er der ikke behov for så dybe knopper til at stå fast.

  Spiller du med et par almindelige støvler, så vil de være designet til et lidt mere ujævnt underlag. Derfor vil det slide på støvlen, da de arbejder imod banen så at sige.

  Underlaget er desuden hårdere ved de almindelige knopper, da det er meget hårdere materiale end almindelige græs. Derfor er de typisk designet som runde, da de så er mere slidstærke.