Nike fodboldstøvler

Nike fodboldstøvler logoTænker du på fodboldstøvler, så er der rigtig mange der tænker på enten Nike fodboldstøvler. De har i det seneste år været nogle af de største på markedet sammen med Adidas. De rykker konstant grænsen for, hvor innovative man kan gøre fodboldstøvler. Dog er Nike et af de firmaer, der rykker mest i forhold til design. Her er de ikke bange for at prøve nogle vilde designs og anderledes farvekombinationer.

Typisk så benytter de sig af meget skrigende farver, som skiller sig ud i mængden. Dette har de også gjort med deres seneste skud på stammen af topmodellen Nike Superfly 6 Elite.  Her har de prøvet at skabe en model med en masse anderledes udtryk. Denne model danner også baggrund for mange af de andre modeller hos Nike.  Der er derfor mange af de andre kollektioner, der følger med disse farver, så de passer sammen.

Kollektioner hos Nike

Nike opererer med 4 forskellige kollektioner. Disse 4 forskellige kollektioner er målrettet 4 forskellige typer fodboldspillere.  De er altså målrettet forskellige positioner på banen, uanset om du spiller forsvarer, midtbane eller angriber. Dette betyder dog ikke, at du skal lade være med at købe en støvle, fordi den ikke passer til din position. Det vigtigste er, at du kan passe støvlen, og du er glad for den. Så er det ligegyldigt, om du står på mål eller spiller angriber.

Nike fodboldstøvler kan fåes i disse 4 kollektioner:

Nike Mercurial – sprinteren

Nike Hypervenom – angriberen

Nike Magista – playmakeren

Nike Tiempo – forsvaren

Under disse 4 kollektioner er der forskellige modeller. Typisk er der en topmodel, som styrer kollektionen. De er typisk i den høje ende af prisskalaen. Herunder kommer der så gradvist billigere modeller. Det er modeller, der stadig er udmærkede, men kvaliteten er selvfølgelig højere på topmodellerne. Det er også disse Nike fodboldstøvler, som de professionelle spiller i. Nogle fodboldspillere som Cristiano Ronaldo og Neymar har fået lov til at lave deres egen model. Du kan finde disse modeller ved at følge de pågældende links. Det er altså de samme fodboldstøvler, men de har bare fået et andet udseende. Er du interesseret i at finde disse modeller, så kan du finde dem herunder.

Sammenlign priser på Neymar fodboldstøvler her

Sammenlign priser på Cristiano Ronaldo fodboldstøvler her

Nedenunder har vi prøvet at beskrive de forskellige typer af fodboldstøvler hos Nike. Vi beskriver hver kollektion overordnet og de enkelte modeller under. Hvis du er interesseret i at finde de bedste priser på disse modeller, så kan du tilgå vores sammenligning af priser under modellerne.

Nike Mercurial

Mercurial er målrettet spillere, der søger fart. Det er det, som støvlerne er optimeret til. Nikes store fodboldspiller i disse fodboldstøvler er selvfølgelig Cristiano Ronaldo. Han er en spiller, der er fokuseret på fart, acceleration og eksplosivitet. Det samme er Neymar, som også spiller i disse.

Det er dog ikke kun fodboldspillere, der har fokus på fart, der spiller i denne kollektion. Der er også andre typer spillere, som ikke fokuserer på fart og eksplosivitet, som benytter sig af disse. Du er altså ikke nødsaget til at vælge en anden type. Du sagtens kan benytte dig af denne model, uanset hvor du spiller på banen.

Mercurial Superfly 6

  Superfly er den absolutte topmodel hos Nike. Det er samtidig den dyreste model i kollektionen, så du skal have pengepungen frem, hvis du skal have sådan et par. Det er fodboldstøvler, der er målrettet den hurtige type med fart og eksplosivitet.

  Superfly består af en overdel i fuld Flyknit. Flyknit er et materiale, der er meget let og ekstremt fleksibelt. Det indeholder dog også en mikroteksturering, der gør, at du har nemmere ved at håndtere bolden i høj fart. Flyknit gør også, at det har lettere ved at følge din fod og dennes bevægelser.

  Overdelen er behandlet med NIKESKIn, som er et tyndt lag PU-film. Dette skaber sammen med ACC et let og ånbart fit. ACC (All Conditions Control) er en teknologi, der gør, at du har et godt greb i bolden uanset om solen skinner eller det regner.

  Topmodellen har også Dynamic Fit Collar som i mere almen forstand er kendt som en sok. Den minder ihvertfald om det. Den forlænger støvlen, så den i større grad bliver ét med dit ben. Du får altså støtte og et tæt fit omkring anklen med denne sok. Der er dog stadig mulighed for frit at kunne bevæge denne.

  Sammenlign priser på Nike Mercurial Superfly 6 her. 

  Mercurial Vapor 12 Elite

   Vapor har i de seneste år været topmodellen for Nike. Superfly har været sendt på pension et par år, så derfor var denne model den bedste. Den tilbagevendende topmodel betyder dog ikke, at Vapor er faldet i niveau.

   Vapor Elite har mange af de samme aspekter som Superfly. En af forskellene ligger i, at modellen ikke har Dynamic Fit Collar. Den har altså ikke denne sok. Derudover er støvlerne meget tæt på ens, så kan du undvære sokken, så får du altså en ganske udemærket fodboldstøvle i Nike Mercurial Vapor Elite.

   Sammenlign priser på Nike Vapor 12 Elite her. 

   Mercurial Superfly 6 Pro

    Superfly Pro er derimod ikke helt det samme. Her er overdelen bygget i syntetisk materiale, der ikke er helt det samme som Flyknit. Det materiale som Pros overdel er bygget på, er dog ikke helt lige så let som den dyrere version. Dog vejer støvlen kun 20 gram mere, så det er ikke den helt store forskel.

    Udover dette er Pro bygget på det samme system som Elite. Det har samme knopsystem, samme sål og generelt set, så er der ikke ret meget forskel på støvlerne udover overdelen og sokken.

    Du får derfor stadig en rigtig fin model uden at skulle bruge de samme penge som på Vapor Elite.

    Sammenlign priser på Nike Superfly 6 Pro her. 

    Mercurial Vapor Academy

     Academy er den lidt mere skrabede version. Her er der er ikke kælet helt lige så meget for detaljerne. Dette viser sig også på prisen. Det betyder dog ikke, at Academy nødvendigvis er nogen dårlig fodboldstøvle. Du får rigtig meget for pengene, da det er fin støvle til prisen. Så kan du undvære Flyknit, ACC og sokken, så er det her valget til dig.

     Sammenlign priser på Nike Vapor 12 Academy her. 

     Nike støvler med sok

     Nike var en af de første mærker, der lancerede et sæt støvler med den velkendte sok. Først lød fjollet, men rigtig mange må efterfølgende indrømme, at det ikke var helt dumt alligevel.

     Dynamic Fit Collar sikrer dig en god støtte omkring anklen samtidig med, at din ben bliver smeltet endnu mere sammen med din fod. Hvis du leder efter støvler, der har dette tiltag, så kan du se vores oversigt med Nike støvler med sok lige her.

     Hvornår startede Nike?

     Nike er en virksomhed, der producerer sportsudstyr og moderigtigt sportstøj. Firmaet er opkaldt efter en græsk sejrsgudinde. Det blev stiftet i 1961 af Phil Knight, men det var først i 1971, at virksomheden begyndte at producere fodboldstøvler. De havde dog nogle udfordringer dengang som gjorde, at de fokuserede på at udvikle fodtøj til andre sportsgrene.

     I 1997 går dog det dog bedre, og de er de første til at udvikle et sæt fodboldsko i syntetisk læder. Det blev en succes, og året efter kunne man se Ronaldo spille i disse for Brasilien. Herefter er det kun gået fremad. Der er sket meget siden dengang, så Nike producerer meget andet end fodboldstøvler nu til dags.

     Kilde: Wikipedia